hirdetés

Brutális légi katasztrófa.a Összeütközött a levegőben az amerikai légierő egyik F-16-os vadászgépe és egy kis magánrepülő az amerikai Dél-Karolina szövetségi államban. A vadászpilóta túlélte a légi balesetet az F 16-ból azonban semmi sem maradt.

F16

Az amerikai repülésügyi hatóság (FAA) tájékoztatása szerint egy amerikai F-16-os egy Cessna 150 típusú repülővel ütközött, a baleset az Egyesült Államok délkeleti részén található kikötőváros, Charleston közelében történt kedd délelőtt.
    
Szemtanúk a baleset bekövetkeztekor egy robbanást hallottak és “egy tűzgolyót” láttak az égen – jelentette az NBC amerikai hírtelevízió.
    
Az NBC a Pentagon egyik képviselőjére hivatkozva arról is beszámolt, hogy a harci repülőgép pilótájának sikerült időben katapultálnia. A Cessna fedélzetén tartózkodók sorsáról egyelőre nincsenek információk. Az amerikai légierő és a Pentagon egyelőre nem tudta megerősíteni az ütközés tényét.
   
Az utóbbi néhány hétben ez már a második, F-16-ossal történt baleset az Egyesült Államokban. Június 24-én gyakorlatozás közben egy iraki vadászgép zuhant le Arizona államban. Az iraki pilóta meghalt a balesetben.