hirdetés

Bár mindenki izgatottan várta elmaradt a a Crew Dragon nevű űrrakéta kilövése az Egyesült Államokban. A Crew Dragon űrmissziója mérföldkő lett volna  az amerikai űrkutatásban, az Egyesült Államok ugyanis 2011 óta nem szállított embereket az űrbe amerikai űrhajóval. Ráadásul most mi is részesei lehettünk volna az újkori NASA és Space X űrtörténelmének. Azonban az időjárás közbeszólt. Amerikai tudósítónk friss hírekkel jelentkezett.

 

Kilenc évvel ezelőtt, harminc évi szolgálat után kivonták a forgalomból az űrsiklókat, a NASA azóta orosz űrhajókkal szállíttatta űrhajósait a Nemzetközi Űrállomásra.

A NASA és a SpaceX élőben közvetíti az eseményeket már több órája. Szakértők ismert emberek szólalnak meg, miközben a Space X-ből élő képeket lehet látni. Mondhatni csúcs .

A két űrhajóst már 7 óra előtt beöltöztették fehér űrruhájukba , amelyet a Batman filmek ruhatervezője készített és a NASA igazgatójával, Jim Bridenstine-nal, valamint Elon Muskkal, a SpaceX vezérigazgatójával váltanak pár szót.

A kilövésre Donald Trump is megérkezett az Air Force One pedig természetesen tett egy kört az űrközpont fölött, hogy az Egyesült Államok elnöke vethessen egy pillantást a rakétára fölülről.

A kilövés azonban elmaradt, mert az időjárás közbeszólt. Tudósítónk Horváth Szabolcs jelenti az új részleteket.

Várható volt, hogy elmarad a nagy pillanat, mert Miamiban a kilövés előtt olyan vihar volt másfél órán át, amit sokan talán el sem tudnak képzelni Magyarországon, hacsak nem tapasztaltak már ilyet a karibi vagy floridai nyaralásukkor. Másfél órán át ömlött az eső, az autók pedig sok helyen bizony tengelyig álltak a vízben, és hatalmas orkán erejű szél volt. Bár biztos sokan reménykedtek a NASA meteorológusai nem javasolták a kilövést és az űrmissziót. Így a jelenlegi állás szerint az űrbázis 30-án újra megpróbálkozik a kilövéssel. Az élő közvetítést százmilliók nézték és várhatóan egy sikertelen starturán még többen ülnek majd a tévé ész internet elé, hogy lássák most össze jön-e  Elon Musk rakétájának a kilövése. -jelentette tudósítónk Horváth Szabolcs Amerikából.