hirdetés

A maffia és a politikai elit fura polip szerű kapcsolata tovább gyűrűzik Szlovákiában és kezd lelepleződni . A Kuciak-gyilkosság ügyében most egy államtitkár és több bíró telefonját is lefoglalta a szlovák rendőrség.

 

A rendőrség tegnap lefoglalta Monika Jankovská (Smer), az igazságügyi minisztérium államtitkárának mobiltelefonját. Ezzel párhuzamosan több kerületi és járási bíró telefonját is elvették Pozsonyban. Az akció Jan Kuciak oknyomozó újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírova tavaly februári meggyilkolásához kapcsolódik. Az igazságügyi tárca megerősítette a hírt, közleményük szerint az államtitkár együttműködik a hatóságokkal – írja a pozsonyi Új Szó.

A rendőrök azokra csaptak le, akik közvetlenül kommunikáltak Marián Kočner vállalkozóval – a gyanú szerint ő ölette meg Kuciakot és párját. A telefonokat most szakértők vizsgálják.

Szlovákiai lapértesülések szerint a hatóságok most nagy erővel keresik azokat a belső súgókat, akiknek köszönhetően Marián Kočner rendre előre értesült az ellene zajló vizsgálatokról, kihallgatási, vagy házkutatási tervekről.

Jankovská 2012 óta államtitkár, Kočner az üzeneteiben csak „az én majmocskámnak“ nevezte. Ezzel párhuzamosan több kerületi és járási bíró telefonját is elvették Pozsonyban – írja a pozsonyi lap.