hirdetés

A New York-i gázolásos támadás miatt a népszerű vízumlottó-program beszüntetését kezdeményezi az amerikai elnök. Amerikában nincs terrorveszély a hatóságok szerint.
error newAz amerikai hatóságok szerint nem fenyegeti terrorveszély New Yorkot – közölte a keddi gázolásos merénylettel összefüggésben metropolisz polgármestere. Bill De Blasio hangsúlyozta: az amerikaiak nem hagyják, hogy a terroristák győzzenek, és hogy embereket vallási alapon különböztessenek meg,

A merénylő Szajfulló Szajfov kedd délután egy manhattani kerékpárúton egy kisteherautóval nyolc embert gázolt halálra. A 11 sebesült közül négy állapota válságos. A férfi 6 éve érkezett az Egyesült Államokba Üzbegisztánból, és utána kezdett el radikalizálódni.

A New York-i gázolásos merénylet miatt a vízumlottó-program beszüntetéséről kezd azonnali egyeztetéseket az amerikai elnök a kongresszussal. Donald Trump hangsúlyozta: az eddigi rendszer helyett érdemek szerinti bevándorlási programot akar. Az elnök a vízumlottó-program káros hatásának tartja, hogy az így érkezők több embert hívnak maguk után.