hirdetés

Terrorfrász és kisebb riadó volt Berlinben. A városi rendőrség és a speciális alakulatok őrizetbe vettek két, terroristatámadás kitervelésével vádolt iszlamistát egy mecset átkutatását megelőzően. A két terroristagyanús személyt államellenes bűncselekmény miatt vették őrizetbe, és indítványozzák előzetes letartóztatásukat.

berlin terroristák

Az akciók két berlini kerületben zajlottak. A Berlin-Charlottenburg negyedben lévő mecsetet azután kutatták át, hogy a német főváros Britz nevű kerületében őrizetbe vettek egy 28 és egy 46 éves férfit. A német ügyészség súlyos, államellenes bűncselekmény előkészítésének gyanúja miatt indított eljárást ellenük.

Egyelőre nem tudni, hogy a férfiak pokolgépes merényletet akartak-e elkövetni, illetve külföldi állampolgárok-e. A rendőrség annyit közölt csak, hogy a két férfi nem Berlinben született. A férfiak autójának átkutatása során gyanús tárgyat – egy táskát – találtak, amelyet még vizsgálnak, és több környékbeli házat ki is ürítettek a rendőrök. A helyszínen tűzszerészek is voltak. A mecsetben egyelőre nem találtak veszélyes tárgyakat, de a helyiségekben kereső kutyákkal folytatják a kutatást a rendőrségi egységek.

(Fotó: Euronews)