hirdetés

Ismeretlen tettesek szombaton belgrádi otthona előtt agyonlőtték Slobodan Milosevic néhai szerb elnök volt ügyvédjét.

 

ognjanovicsAz 57 éves Dragoslav Ognjanoviccsal a gyilkosság módjából ítélve bűnözők végezhettek. Úgy tűnik bérgyilkosok csaptak le az ismert és neves jogászra.  Ezt jelzi, hogy a férfival volt 26 éves fia, akit szintén lövés ért a jobb karján de nem halt meg.

Ognjanovic a 2000-es évek elején Milosevicet védte háborús bűnök vádjával szemben a nemzetközi bíróságon. Később Szerbia néhány hírhedt alvilági vezetőjének védőügyvédje is volt.

Az utóbbi két évben a szerb és a montenegrói szervezett bűnözés több emberét is meggyilkolták Belgrádban a kábítószerkereskedelem miatt kitört háborúban.

Slobodan Milosevic hatalmát 2000-ben döntötték meg. Nemzetközi pere 2002-ben kezdődött. Hatvan vádpontban folyt ellene eljárás, egyebek mellett népirtással, emberiesség elleni elkövetett bűncselekményekkel és etnikai tisztogatással vádolták. Ítélet végül nem született, mert 2006-ban meghalt.

Egy hónapja visszaélés és felbujtás miatt egy év börtönbüntetésre ítélte a belgrádi felsőbb bíróság Milosevic özvegyét az asszony távollétében. Milosevic felesége már bő évtizede Oroszországban él, és hiába adtak ki ellene nemzetközi elfogatóparancsot 2005-ben, Moszkva nem adta ki Belgrádnak.