hirdetés

Belgiumban még mindig folytatódik a hajtóvadászat a párizsi támadássorozat szökésben lévő elkövetője, Salah Abdeslam ellen, aki kedden bukkant fel Brüsszel Molenbeek városrészében. A belga fővárosban a legmagasabb fokozatú a készültség, a metrót már lezárták a hétvégére. A nagy tömegeket vonzó rendezvényeket lemondták. Ráadásul brutális mennyiségű fegyvert és robbanóanyagot is találtak a nyomozók.

belga rendőr terror

Van para rendesen Belgiumban. A metró nem jár, a nagy tömegeket vonzó rendezvényeket lemondták, biztos, ami biztos. Az is pánikot okoz, hogy a DH.be nevű belga híroldal szerint a belga rendőrség pénteken jelentős mennyiségű robbanószert és vegyi anyagot talált Brüsszel bevándorlók által lakott negyedében, Molenbeekben.

A helyzet komoly, de egyelőre nincs ok a pánikra Brüsszelben. Arra biztatjuk a lakosságot, hogy ne engedjen a pániknak, őrizze meg a nyugalmát. Megtettük a szükséges lépéseket – mondta Charles Michel belga miniszterelnök.

Jan Jambon belügyminiszter előzőleg a kormány biztonsági kabinetjének rendkívüli ülésére tartva, újságíróknak azt mondta, hogy a helyzet komoly, de ellenőrzés alatt tartható a hajnalban elrendelt legmagasabb szintű riasztással. Charles Michel belga miniszterelnök szombaton azt mondta, hogy a döntés, amellyel a terrorfenyegetettség mértékét a legmagasabb szintre emelték Brüsszelben, egészen pontos információkon alapszik, amelyek értelmében a Párizsban történtekhez hasonló támadás veszélye áll fenn a belga fővárosban is. Mint mondta sajtóértekezletén, tartani lehet attól, hogy több személy fegyverekkel és robbanóanyagokkal támadást indíthat, akár több helyen is.