hirdetés

Egy millió eurós váltságdíj, robbantásos  fenyegetés , s túszejtés magyar módra. Túszejtő magyart fogtak el a norvég rendőrök és kezdeményezik terrorcselekmény miatt az előzetes letartóztatását. A 41 éves magyar  a Clarion Hotel Royal Christiania egyik alkalmazottját rabolta el,s követelte a milliós váltságdíjat. A túszejtésben senki sem sérült meg komolyabban.   

politi norvégia

A 41 éves férfi, a norvég főváros központjában fekvő Clarion Hotel Royal Christiania vendége délelőtt tízkor ejtette foglyul a hotel egyik alkalmazottját, rendőrségi jelentések szerint egy takarítót rabolt el a magyar. Ezt követően a szobaszervíznek egy cetlin átnyújtott üzenetében azzal fenyegetőzött, hogy működésbe hoz egy robbanószerkezetet, amelyet valahol Oslóban helyezett el. A túsz szabadon engedéséért, illetve azért, hogy ne  robbantson egymillió eurót követelt.

A rendőrség kiürítette a hotel egy részét, majd öt órán át tárgyalt a férfival. Miután megbizonyosodtak róla, hogy a férfi által emlegetett robbanószerkezet minden bizonnyal nem létezik, rábírták, hogy adja meg magát. A szobájában később egy elektromos sokkolót és egy kést találtak, de a túsznak – egy külföldi alkalmazottnak – nem esett bántódása.

A túszejtőről a hatóságok annyit közöltek, hogy kelet-európai, és december 3. óta lakott a hotelben. Ugyanakkor az NRK  közszolgálati tévé  arról számolt be, hogy az őrizetbe vett férfi magyar állampolgár. A férfit este kihallgatták, kirendelt védője egyelőre nem nyilatkozott az ügyről.