hirdetés

A briteknek nem jött be a nyájrezisztenciás küzdelem a koronavírus ellen. Az eddigi legnagyobb mértékben, az elmúlt 24 órában 381-gyel nőtt az új típusú koronavírus-járvány halálos áldozatainak regisztrált száma az Egyesült Királyságban – közölte kedden a brit állami egészségügyi szolgálat az NHS.

A londoni tájékoztatás szerint a nagyjából 27 százalékos emelkedést részben az okozta, hogy több tucatnyi, kórházakon kívüli halálesetet is felvettek a hivatalos statisztikába, amelyek eddig nem szerepeltek abban.

Összesen csaknem 1800 halottat regisztráltak az országban, az igazolt fertőzöttek száma pedig 25 150. A hatóságok eddig mintegy 143 ezer embert teszteltek le, az elmúlt héten naponta körülbelül 7500-at. Eközben arról számolt be a brit kormány, hogy eltörölték az egészségügyi felszerelésekre kivetett importvámokat.

A svédeknél eddig bejött a terv és a nyájrezisztencia alkalmazása de ott a politikusok kiálltak és elmondták, hogy bíznak benne jól döntöttek. A kép tehát eddig vegyes. Az angolok tere elbukott, a svédek terve eddig működik. Ha azonban mégis beindul Észak Európában is a vírus terjedése ,  akkor iszonyatos és drámai helyzet lesz, akárcsak Olaszországban.