hirdetés

Zűr van Amerikában, nem is kicsi. Felfüggesztettek egy mentőst, aki megállt segíteni egy fuldokló kislányon. A mentős cég szerint tiltja a szabályzat, hogyha van egy beteg az autóban, akkor segítséget nyújtson bármely életmentősük bárki másnak. Nos, a megmentett kislány kómában van, Ried így csak félsikert ért el.  

reid -felfüggesztett mentős

Fizetés nélküli felfüggesztéssel sújtottak New Yorkban egy mentőst, mert megpróbálta megmenteni egy hétéves kislány életét, aki az iskolai ebéd közben félrenyelt egy szendvicset és fulladozni kezdett –jelentette a helyi sajtó. Qwasi Reid a magántulajdonú mentőszolgált szerint megsértette a cég szabályzatát, amikor egy másik beteg szállítása közben félreállt az iskolánál, ahol egy kétségbeesett dolgozó intette le őket, kérve, hogy segítsenek.

Reid kollégája ellenkezése ellenére ugrott ki a mentőautóból, hogy elsősegélyben részesítse a kislányt, aki már elkezdett kékülni, amikor odaért hozzá. A mentős szerint Noelia Echavarria akkor már legalább öt perce fuldokolhatott, és úgy tűnt, senki sem segített neki.

Mindenki üvöltözött, de senki sem csinált semmi – tette hozzá Reid.

A mentős kitisztította a lány torkát, majd oxigénre kötötte. Az esethez kihívott mentősök csak ezután érkeztek meg. Echavarriát kritikus állapotban szállították kórházba, ahol agyhalottá nyilvánították.

Reid a FOX Newsnak elmondta, hogy a felfüggesztés ellenére sem bánta meg döntését, és kész lenne azt újra megtenni. Munkaadója, az Assist Ambulance nem nyilatkozott az esettel kapcsolatban a helyi sajtónak.