hirdetés

Dráma a thai barlangban. Egy búvár meghalt, aki épp oxigént vitt a gyerekeknek a barlangba. Ráadásul az oxigénhiány mellett a vízszint is emelkedik így nem sok idő maradt a focicsapat kimenekítésére.

 

AppleMarkA 12 gyerekfocista a 25 éves edzőjükkel még június 23-án mentek be egy barlangba, de aztán a heves esőzések miatt már nem tudtak kijönni onnan. Villámgyorsan megemelkedett ugyanis a vízszint a barlangban, elzárva azt a bejáratot, ahol a gyerekek bemásztak, és ami előtt megtalálták a holmijaikat. Szombattól jövő csütörtökig heves esőzés várható, így a mentőcsapatot igencsak szorítja az idő.

A BBC arról írt , hogy meghalt egy mentőbúvár, akinek az volt a feladata, hogy oxigént vigyen le a barlang azon részébe, ahol a gyerekek vannak, hiszen vészesen fogy a levegő odalent. Ám végül a búvár oxigénje fogyott el a mentés közben, és a férfi meghalt. A búvárt egy társa hozta ki, de már nem tudták megmenteni az életét. A férfi korábban a haditengerészetnél dolgozott, 38 éves volt.

 

A búvárok azt mondták, nagyon nehéz a terep, de nem adják fel, folytatják a mentést. Volt olyan mentő, aki arról beszélt, nagyon bíznak benne, hogy pénteken vagy szombaton sikerülni fog.

 

A mentésben több nemzet képviselői is részt vesznek, köztük ausztrál rendőrök, amerikai katonák, brit barlangászok és több mint ezer thaiföldi katona.

 

A nemzetközi mentőalakulatok hétfőn csodával határos módon épségben találták meg a csapatot négy kilométerre a barlang bejáratától, egy száraz sziklán kuporogva. Ez azonban nem jelenti a fiatalok megmenekülését, ezért azon dolgoznak, hogyan tudnák kihozni őket, mielőtt az újabb eső megérkezik. Most úgy tűnik egy a bányászokat kimenekítő technikával egy kapszulát juttatnak le a mélybe és azon menekítik ki a gyerekeket.  Feltehetőleg Elon Musk csapat is ezért utazott a helyszínre.