hirdetés

Véres harcok folynak továbbra is Bahmut városánál az ukrán és az orosz katonák között. A hónapok óta tartó ádáz csata során az orosz és a Wagner -féle bűnözőkből álló kegyetlen zsoldosoknak még mindig nem sikerült a várost teljesen elfoglalni. Az ukránok kitartanak és brutális veszteségeket okoznak Putyin hadainak.

 

Véres és ádáz csata folyik Bahmut elfoglalásáért. Az ukrán seregek hősiesen kitartanak és bizony az orosz katonák és a kegyetlen Wagner börtön osztagok még mindig nem tudták elfoglalni várost teljesen, és rengeteg a veszteségük Putyin csapatainak, amely napról napra csak tovább nő. Azonban az emberi élet nem számít.

Az ukrán erők továbbra is védekeznek , egyre kisebb területet felügyelve, de kitartanak. Feltehetőleg a katonai és stratégiai szempontból nem igazán fontos város fel nem adása, egy katonai akcióterv része, amely taktikailag egy eltérő művelet lehet Zelenszkijék részéről.

„Oroszország az összes erejét Bahmut városának elfoglalására összpontosítja, de az ukrán csapatok a túlerő és a rendkívül nehéz helyzet ellenére is kitartanak”.-közölte Szerhij Cserevatyi .

A brit védelmi minisztérium szokásos napi jelentése is a kelet-ukrajnai kisvárossal foglalkozik. Úgy látják, hogy az orosz erők nagy valószínűséggel a városközpontban vannak már és elfoglalták a Bahmutka folyó nyugati partját is, a várost azonban teljesen még nem felügyelik Putyinék.

A britek szerint a Bahmut város védőit ellátó ukrán utánpótlási útvonalat is fenyegetik már az oroszok.