hirdetés

DNS-e alapján azonosították azt a terroristát, aki a Saint Denes-i rendőrségi rajtaütés során felrobbantotta magát. A 25 éves marokkói származású belga állampolgár részt vett a kávézók elleni, többtucatnyi ember halálát okozó támadásokban.

Chakib Akrouh

 

 

Belga sajtójelentések szerint a szakemberek DNS-minták alapján azonosították a 25 éves Chakib Akrouh holttestét. A fiatal férfi a francia rendőrség november 18-i rajtaütése során robbantotta fel magát Párizs északi elővárosában, öt nappal az összehangolt terrorcselekmények után.

Chakib Akrouh DNS-ét megtalálták azon a Kalasnyikov gépkarabélyon is, amelyre a merénylők által a támadások éjszakáján használt autóban akadtak rá.

Péntek reggel a belga rendőrség házkutatást tartott Chakib Akrouh szüleinek lakásában Brüsszel Molenbeek nevű negyedében.

A belga szövetségi ügyészség tájékoztatása szerint Akrouh 2013-ban Szíriába utazott, ahol iszlamista terrorszervezetekkel került kapcsolatba. A fiatalembert távollétében tavaly július végén ötéves börtönbüntetésre ítélte egy brüsszeli bíróság.

A Saint-Denis sétálóutcájában végrehajtott akció célpontja a párizsi merényletek feltételezett fő szervezője a Marokkóban született, de belga állampolgárságú Abdelhamid Abaaoud volt, aki az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihádista szervezet egyik legfőbb szíriai „hóhérának” és európai toborzójának számított. A rajtaütés során ő is életét vesztette.

A francia fővárosban tavaly november 13-án hét helyszínen elkövetett merényleteknek 130 halálos áldozatuk volt.

 

(Fotó: DR.fr)