hirdetés

Zavar lett a zűrben. Johannes Hahnt, az unió bővítéséért felelős EU-biztost meglepte a hír, hogy Nikola Gruevszki nemzetközi védelmet kapott Magyarországon, mert eddig a magyar kormány biztonságos országnak tartotta Macedóniát, sőt támogatta az EU csatlakozását is.

 

macedóniaOkoz némi zűrt és zavart az elítélt macedón politikus befogadása. Már csak azért is, mert eddig semmi kifogása nem volt a magyar kormányzatnak Macedónia biztonságával, jogrendszerével és EU csatlakozásával. Eddig. Sajnos az EU képviselők és a külügy szakemberei a BM BÁH illetékeseivel nem beszélt egymással és nem tájékoztatták a belügyeseket arról, hogy mi volt az eddigi kormányzati álláspont.

Meglepő, hogy Magyarország támogatja Macedónia uniós tagságát, de nem tartja biztonságos országnak – tweetelte az EU bővítéséért felelős biztos, az osztrák Johaness Hahn szerdán.

Értesültem róla, hogy Magyarország politikai menedékjogot biztosított Nikola Gruevszkinek – írta az EU-biztos.  Ha ezt hivatalosan is megerősítik, akkor világos magyarázatot várok Orbán Viktortól arra nézve, hogy mire alapul ez a döntés.-írta Hahn.

Nos kiderül mikor hazudtunk. Korábban, vagy most.

A jogállamiság az uniós tagállamok és a tagjelöltek számára is egy betartandó alapelv, emlékeztetett. Kulcsfontosságú abban, hogy Európa hitelessége ne csorbuljon.

Meglepő, hogy Magyarország támogatja Macedónia uniós tagságát, de nem tartja biztonságos országnak – írta végül.