hirdetés

Nem csitulnak a kedélyek a lengyel-fehérorosz határon összegyűlt több ezres menekülttömeg miatt. A rendvédelmi erők már éles lőfegyvereket is bevetnek, igaz egyelőre csak figyelmeztető lövéseket adnak le. Közben az ukrán határon szolgáló katonák bejelentették tűzet nyitnak a menekültekre, ha megpróbálják áttörni a határt.

 

Az ukrán–fehérorosz határ közelében szolgálatot teljesítő 61. különálló rendeltetésű gyalogos vadászdandár katonái a közösségi oldalukon jelentették be, hogy tűzet nyitnak a Belaruszból érkező illegális bevándorlókra, ha azok Fehéroroszország felől áttörik a határt.

A 61. különálló rendeltetésű gyalogos vadászdandár látja el a határvédelmet az ukrán–belorusz határszakaszon. Egyelőre nem tapasztalható úgynevezett migránsfenyegetés, illetve migránsoknak álcázott személyek sem próbáltak bejutni Ukrajna területére.
Egységeink likvidálják ezeket a személyeket – közölte a dandár sajtószolgálata.

Hozzátették: nincs információjuk arról, hogy a szomszédos ország egységei milyen tevékenységet folytatnak a határ közelében.

Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára az UNIAN hírügynökség szerint múlt hét pénteken még azt közölte, hogy nem fognak lőfegyvereket bevetni.

( Nagy Attila)