hirdetés

Újabb orosz üzletembert tartóztattak le. Dimitrij Kamenysikot, a moszkvai Domogyedovo repülőtér tulajdonosát pénteken házi őrizetbe helyezték. A milliárdos orosz vállalkozót azzal vádolják, hogy megszegte a biztonsági követelményeket, ami közrejátszhatott a repülőtéren történt 2011-es merényletben.

domogyedovo reptér-eupress

A repülőtér tulajdonosát két hónapig, azaz április 18-ig tartják házi őrizetben. Kamenysik ügyvédje azt mondta, hogy fellebbezni fognak a döntés ellen. Az ügyészség ugyanezt tervezi. Az ügyészség szóvivője korábban azt követelte, hogy Kamenysikot engedjék szabadon és fejezzék be az eljárást a többi érintettel szemben is.

Korábban az ügy miatt letartóztatták Szvetlana Trisinát, az Airport Management Company Ltd. oroszországi képviseletének volt vezetőjét, Andrej Danyilovot, a Domogyedovo Airport Aviation Security vezérigazgatóját, illetve Vjacseszlav Nyekraszovot, a repülőtér igazgatóját is.

Így az a fura helyzet állt elő, hogy a vádhatóság sem szeretné, ha az orosz milliárdos mozgása korlátozva lenne. Azonban akkor nem nagyon értjük, hogy ki kérte a reptér tulajdonosának őrizetét.

(Fotó: Europress)