hirdetés

Clinton leleplezte az oroszokat és Trumpot. A demokraták elnökjelöltje szerint biztosan az orosz hírszerzés támadta meg a párt számítógépes rendszereit. Ráadásul úgy gondolja, hogy Donald Trump ebben még támogatja is Putyinékat.

hillary clinton

Hillary Clinton a  republikánusokhoz közel álló – a Fox televíziónak adott interjújában fogalmazta meg konkrét vádjait az oroszokkal szemben. Azt mondta, hogy tudjuk, hogy az orosz titkosszolgálat támadta meg a Demokrata Nemzeti Bizottság, a DNC  számítógépes rendszerét. Ezenkívül Clinton azt is kijelentette, hogy már teljesen egyértelmű, hogy Donald Trump támogatja Putyin elnököt.

Az Egyesült Államok egyébként hivatalosan nem vádolta meg Oroszországot a hackertámadással, de Obama elnök a héten az NBC televíziónak adott egyik interjújában számítógépes biztonsági szakemberekre hivatkozva nem zárta ki ennek lehetőségét.

Az is elhangzott a FOX tévében, hogy az oroszok komolyan beleavatkoznak az elnökválasztásba, ahogy csak tudnak, de ezt Amerika ezt nem tűri el egyetlen államtól sem.

Mint ismeretes, az elmúlt egy hónapban már háromszor törték fel a Demokrata Párthoz köthető szervezetek számítógépes rendszereit. Az első még június közepén volt, amikor a Demokrata Nemzeti Bizottság rendszerébe jutottak be a hackerek, ahonnan körülbelül 20 ezer e-mailt szedtek, majd szivárogtattak ki. Pénteken pedig a Demokrata Kongresszusi Kampánybizottság  erősítette meg, hogy az ő szerverüket is elérték. Nagyjából ezzel egy időben jelezték a demokraták azt is, hogy Clinton kampányrendszerét is feltörték, itt állítólag a támogatottsági elemzésekhez szükséges adatbázishoz és szavazók adataihoz jutottak hozzá.