hirdetés

Rémisztő fegyvert fejlesztettek az oroszok. Elvakítja, elkábítja és egyben brutális hányingert okoz az ellenségnek. Az új fegyvert az orosz haditengerészet teszteli élesben és egyben már használja is.

 

5P-42 Filin fegyverA gyártó Ruselectronics szerint az eszköz képes „hatékonyan ellensúlyozni” az éjjellátó technológiát, a lézeres távolságérzékelőket és a páncéltörő rakétákkal szembeni távolság meghatározó rendszereket is (5 km távolságból).

A RIA Novosti orosz állami hírügynökség arról számolt be, hogy egy orosz katonai vállalkozó két orosz hadihajóra – az orosz északi-tengeri flotta részét képező Gorsov admirális és a Kaszatonov admirális nevű rombolókra – új, nem halálos fegyvert telepített.

A felszerelés villanó fényhez hasonló sugarat lő ki, amely befolyásolja a célba vett személyek látását, megnehezítve számukra az éjszakai célzást.

A vizsgálat során az önkéntesek állítólag puskákkal és pisztolyokkal lőttek a fegyver által védett célpontokra. Az önkéntesek jelentették, hogy célzáskor nehézségekbe ütköztek, mert nem láttak. Az 5P-42 Filin nevű futurisztikus eszköz a katonákban szédülést okoz, és elvakítja őket, amivel lehetetlenné teszi a célzást, és hányást okoz – írja a news.com.au hírportál.

Szakértők kifejtették, hogy az új típusú fegyvert a „bűnüldöző szervek is használhatják a titkos műveletek során és a terrorizmus elleni küzdelemben”.

A fegyvert az elektronikai és egyéb technológiák kifejlesztője, az orosz állami tulajdonú Ruselectornics fejlesztette ki. Azt nem tudni a rémisztő fegyvernek van-e maradandó károsító hatása, feltehetőleg nem tesz jót az emberi agynak.