hirdetés

Összehangolt terrortámadás Párizsban. Több mint száz túszt ejtettek a fegyveresek. Két robbantás is volt. A francia államfőt pedig ki kellett menekíteni a Stade de France stadionból, amelynek a közelében a detonációk történtek. A halottak számát több mint 40-re becsülik, akik közt öngyilkos merénylők is vannak.  Feltehetőleg az Iszlám Állam terroristái léptek akcióba. A francia–német válogatott labdarúgó-mérkőzést nem szakították félbe, úgy tudjuk.

párisz attack 2

Lövöldözés történt több helyen péntek Párizs északi részén, és az incidensnek a rendőrség közlése szerint legalább 35 áldozata és tucatnyi sérültje van. A BMFTV viszont 40 halottról és 100 túszról beszél. A támadás a párizsi Stade de France stadion közelében történt, ahol a francia labdarúgó-válogatott éppen a németekkel játszott barátságos mérkőzést.

Az Esti Újság úgy tudja, az sem volt véletlen, hogy épp ekkor csapott le az IÁ terrorszervezet.

A meccset úgy tudjuk, nem fújták le, nem szakították meg. A szemtanúk szerint két, mások szerint három robbantást lehetett hallani a stadion közelében, a rendőrség szerint öngyilkos merénylőkről van szó. Azaz nagy valószínűséggel az Iszlám Állam katonái támadtak és ontották ártatlanok tucatjainak a vérét. Hisz náluk divat ez az öngyilkos akció. Egyes hírek szerint egy feldarabolt holttestet is találtak a hatóságok a közelben.

A futballmeccsen jelen volt Francois Hollande francia államfő is, de őt kimenekítették a stadionból, ahonnan egyből a belügyminiszériumba sietett válságtanácskozásra.

A BBC szerint a párizsi Bataclan klubban koncert zajlott, amit több maszkos fegyveres férfi megrohamozott,és lövöldözni kezdtek. Szemtanúk szerint legalábbis tíz ember feküdt a földön, 15-en meghaltak. A hírügynökségi jelentések szerint a fegyveresek legalább 100 túszt ejtettek, hatalmas a környéken a  rendőri készültség.

A France 24-nek az egyik szemtanú úgy nyilatkozott, hogy mindenki kint volt a teraszon, amikor maszkos fegyveresek minden irányból elkezdtek lövöldözni. A France 24 francia nyelvű kiadása szerint egy szemtanú azt mondta: Allah Ahbart kiáltottak és tüzet nyitottak.

A harmadik helyen, a Petite Cambodge étteremben egy férfi sétált be, és félautomata fegyverből adott le lövéseket. Legalább tíz ember itt is életét vesztette.