hirdetés

Újabb háborús felvételeket tett közzé az orosz védelmi minisztérium, amelyen az RT.com beszámolója szerint az Iszlám Állam olajszállító teherautóit ért légitámadás látható Szíriában. A járműveket precíziós légi csapás érte, aminek következtében felrobbantak, majd lángba borultak – írta a hírcsatorna. A videón egyébként egy rendkívül forgalmas út is látható rengeteg kamionnal, autóval és az úton sétáló emberekkel.

szíria bombázás

Az oroszok szerint mintegy 12 ezer tanker vár a török határon arra, hogy az Iszlám Állam olaját átcsempésszék Törökországba. Putyinék az orosz vadászgép lelövése óta azzal vádolják Ankarát, hogy titokban támogatja a terrorszervezet illegális olajkereskedelmét. A török kabinet és Erdogan elnök azonban ezeket a vádakat következetesen tagadja.

A moszkvai vezetés szócsövének is tartott RT emlékeztet, hogy az orosz haderő szeptember 30-a óta sújtja légi csapásokkal az Iszlám Állam infrastruktúráját a szíriai hatóságok kérésére. Az teljes képhez hozzátartozik, hogy a nyugati szövetségesek folyamatosan bírálják az oroszokat, amiért állításuk szerint nemcsak a terrorszervezet állásait lövik, hanem a Bassár el-Aszad elnök ellen harcoló lázadó egységeket is támadják, amivel az Iszlám Államot is erősítik. A „precíziós bombázások” pedig rengeteg civil áldozattal is jártak eddig, a helyi jelentések szerint.