hirdetés

Hillary Clinton tévés hirdetésekbe öli a pénzét az utolsó napokban, és Pennsylvaniába mozgósít a választás előtti estére. Közben az FBI állítólag kiterjedt nyomozást folytat már a Clinton Alapítvány miatt.

clintonA Clinton-kampány megduplázta a tévéhirdetésekre szánt pénzt az utolsó hétre, 32 millió dollárt áldoznak erre a CNN szerint. Ötmilliót a csatatérállam Floridára költöttek, amire Trumpnak mindenképp szüksége lenne, ha meg akarja nyerni a választást. Az olyan csatatérállamokra is maradt pénz, mint Ohio, Pennsylvania és Észak-Karolina, de egyébként eddig biztosnak gondolt államokra is áldoznak: hosszú idő után hirdetnek Michiganban, Coloradóban és Új-Mexikóban. Mindez azok után, hogy Donald Trump azt ígérte, 25 millió dollárt fog költeni az utolsó héten.

Egy nagy kampányfináléra is készülnek Clintonék. A leköszönő elnök, Barack Obama és felesége, Michelle Obama is csatlakozik majd a kampányhoz a választás előtti estén Philadelphiában, azaz mindenkit mozgósítanak majd a csatatérállam Pennsylvaniába, írja a Politico. Ott lesz velük Bill Clinton exelnök, és Clintonék lánya, Chelsea Clinton is. Valószínűleg ez lesz Hillary Clinton utolsó kampányeseménye jövő hétfőn, a választás napján már nem tervez kampányolni.

Közben a Fox News szerdán késő este arról számolt be, hogy forrásaik szerint az FBI vádemelést javasolhat majd a Clinton Alapítvány ügyei miatt. A lap azt állítja, hogy ezt két különböző FBI-on belüli névtelen forrásuk erősítette meg, ők azt is elmondták, hogy az ügy kivizsgálása prioritást élvez. A hivatalos forrásból nem megerősített hírre már Donald Trump is rárepült egy csütörtök délutáni floridai kampányrendezvényen.

Az alapítványokat a kampány alatt sokat kritizálták már, azzal gyanúsítva Hillary Clintont, hogy a szervezeteket valójában politikai tevékenységre használta fel. A demokrata elnökjelölt férfje, Bill Clinton egyébként augusztusban jelentette be, hogy távozik az alapítvány éléről.