hirdetés

Elkapták a titkos katonai iratok kiszivárogtatóját az FBI speciális nyomozói. A gyanúsított a légierő hírszerzésének tisztje, akit őrizetbe is vettek minősített katonai iratok kiszivárogtatása miatt. A 21 éves Massachusetts államban élő tisztet már szigorú biztonsági intézkedések mellett börtönbe vitték és tettéért, akár 30 év büntetést is kaphat.

A Fox News és a CNN hírtelevízió közölte, hogy a korábban már megnevezett, 21 éves Jack Teixeráról van szó, aki a Nemzeti Gárda massachusettsi légibázisának hírszerző egységében dolgozott, és hozzáféréssel rendelkezett katonai hírszerzési rendszerekhez.

A letartóztatásról bemutatott filmfelvétel szerint rendőrségi autókkal és páncélozott járművel közelítették meg a gyanúsított tartózkodási helyét, majd egy közeli börtönbe vitték.

Ezzel egy időben a védelmi minisztérium sajtótájékoztatót is tartott.

Szándékosan elkövetett bűncselekményről van szó.  Az érvényben lévő, a minősített iratok kezelésére vonatkozó előírások nyilvánvaló megsértéséről van szó. A történtek miatt a Pentagon felülvizsgálja azok körét, akik hozzáférhetnek a minősített iratokhoz, és ez az eset is jól mutatja mindig minden helyzetből tanulni kell, de a hatóságok gyorsan reagálnak mindenre és a bűnösök nem úszhatják mega felelősségre vonást. -mondta Pat Ryder.