hirdetés

A riói olimpia egyik, még épülő stadionja melletti strandon emberi lábat és más testrészeket mosott partra a víz.

holttest riói stadion mellettA maradványok fekete műanyag zsákban voltak, a rendőrség szerint az óceán hullámai mosták ki a partra. További részletekkel nem tudtak szolgálni.

Rióban az olimpia közeledtével is egymást érik a bűnügyek, jóllehet egyre nagyobb erőkkel igyekszik a rendőrség rendet tenni. A hét végén rablók agyonlőtték a nagyváros polgármesterének egyik testőrét. A polgármester nem került veszélybe, testőre szolgálaton kívül volt. Ugyancsak a hét végén meggyilkoltak egy orvost az autójában egy riói főúton. A sportolók sem kivételek, június elején fegyveresek kirabolták Ausztrália paralimpikoncsapatának tagjait.

Az augusztusban esedékes olimpiára utazók még a szükség esetén számukra ajánlott kórházakban sem érezhetik magukat biztonságban. Június 19-én a külföldieknek reklámozott egyik ilyen kórházba fegyveresek törtek be, és kiszabadították egy kábítószerárus cimborájukat. Az akció nem ment simán: lövöldözés kezdődött, amelyben életét vesztette egy ápolónő és egy beteg.

Annak ellenére, hogy a brazil nagyváros vezetése azt ígérte, sokat javít a közbiztonságon az olimpia közeledtére, az idei év első négy hónapjában még több emberölés történt, mint tavaly Rio de Janeiróban: 2015. január elseje és április 30-a között 1818, míg az idén 2036.