hirdetés

Háborút hírdettek az internet fenegyerekei az iszlám terroristákkal szemben. Az Anonymus belga tagjai kijelentették bosszút állnak a Charlie Hebdo áldozataiért. A világ egyik legismertebb és talán legrettegettebb számítógépgurui virtuális akciót terveznek a szélsőséges iszlám szervezetek ellen.

anonymus

A csoport egyik tagja arcát Guy Fawkes-maszkkal eltakarva mondja el a You Tube-ra feltöltött videóban, hogy meghirdetik az az OpCharlieHebdo nevű műveletet a dzsihadisták ellen. Szembeszállnak az al-Kaida és az Iszlám Állam szélsőségeseivel.

A csoport célja, hogy lenyomozzák a szervezet tagjainak a közösségi oldalait, mint például a Facebook és Twitter fiókok és eltávolítsák a világhálóról. Az al-Kaida és a Iszlám Állam is számtalan tagot toboroz a netes oldalakon keresztül.
Megtalálunk titeket, és kicsinálunk benneteket – mondja az Anonymus egyik tagja franciául. – Ártatlanokat gyilkoltatok meg, mi pedig megbosszuljuk a halálukat. Figyelmeztetünk titeket: számítsatok a megsemmisülésetekre.
A csoport tagjai nem riadnak vissza semmitől. Az üzenetet úgy zárják, hogy ők rengetegen vannak, nem felejtenek, nem bocsátanak meg. Bosszújuktól féljen az Iszlám Állam és az al-Kaida is.
Az al-Kaida jemeni csoportjának egyik tagja jelentette be, hogy szervezetük irányításával hajtották végre a héten a párizsi  Charlie Hebdo szerkesztőség ellen végre hajtott támadást, amelyben tizenkét ember vesztette életét. A szervezet további támadásokat ígért.