hirdetés

Fülöp halála az angolokat is sokkolta. A BBC három legendás angol sportembert is megszólaltatott, miután tegnap hosszú küzdelem után meghalt Fülöp Márton, aki egykoron hat évet húzott le Angliában. Roy Hodgson, Roy Keane és Shay Given is alig akart hinni a szemének, amikor meglátták a hírt.

fülöp márton

A fiatal tehetséges magyar kapus, Fülöp Márton halála mindenkit sokkolt. Nemcsak itthon, de a szigetországban is. Roy Hodgson, az angol válogatott szövetségi kapitánya a West Bromwichnál volt Fülöp edzője.

Lesújtott a hír, szörnyű ez nemcsak a családja, de az egész futballvilág számára – mondta Hodgson. Egy igazán kedves ember volt, vérbeli sportoló. Őszintén szólva nem is tudtam a betegségéről. Amikor megláttam a hírt, nem hittem a szemeimnek, újra el kellett olvasnom, hogy felfogjam, amit írnak. Borzasztó.

Az ír futball legendás alakja, Roy Keane a Sunderlandnél ismerte meg Fülöpöt, akit aztán magával vitt az Ipswichhez is.

Sokkolt a hír, elkeserítő, ami történt – mondta a mindig kemény, egykori Manchester United-legenda. Fantasztikus sportembert ismertem meg benne, de még ennél is fontosabb, hogy nagyszerű ember is volt. Mélyen együtt érzek a családjával és a barátaival.

Shay Given a Manchester Citynél találkozott vele, ahová kölcsönbe hívták Fülöpöt, amikor megsérült.

Kiugrott a vállam, akkor került hozzánk – emlékezett vissza Given. Alig pár hetet volt velünk, de mindenkire mély benyomást tett a csapatnál. Őszinte részvétünk a családnak és a barátoknak!