hirdetés

Anglia komoly fegyvereket küld Ukrajnába. Ben Wallace védelmi miniszter bejelentette megvizsgálják, hogy miképp és mennyi Starstreak légvédelmi rakétát küld Ukrajnába. Kijev közelgő ostroma miatt is nagy segítség lenne ezen szuper fegyver az ukrán katonáknak.

 

Az Egyesült Királyság vizsgálja, hogy a Starstrek nagysebbeségű légáthárító rakétákat adományozzon az orosz katonák ellen védekező ukrán csapatoknak. Ez a rakéták csúcsa, amit ember tud irányítani és ez mindent leszed az égről, ami harcjármű.

“Az ukrán kérésekre reagálva a kormány úgy döntött, hogy megvizsgálja a Starstreak nagysebességű, ember által hordozható légelhárító rakéták adományozását. Úgy gondoljuk, hogy ez a rendszer a védelmi fegyverek definícióján belül marad, de lehetővé teszi az ukrán erők számára, hogy jobban megvédjék egüket. Bővíteni fogjuk az ételadagok, orvosi felszerelések és egyéb, nem halálos katonai segélyek készletét is.”-mondta Ben Wallace védelmi miniszter.

Mint minden háború esetében, a polgári lakosság is szörnyű nehézségeket szenved el. Az ukrán oktatási miniszter szerint 211 iskola sérült meg vagy semmisült meg. A csernyihivi regionális adminisztráció jelentése szerint az orosz légierő FAB-500-as irányítatlan bombákat alkalmaz a városban lévő célpontok ellen, és a Human Rights Watch szerint a mariupoli civilek már csaknem egy hete víz és áram nélkül vannak. Zelenszkij elnök arról beszélt, hogy a gyerekek lassan szomjan halnak.

(cs)