hirdetés

Újabb incidens volt a Capitoliumnál. A rendőrök az ámokfutó autóst simán lelőtték. Egy rendőr is meghalt a nem hétköznapi incidensben. Az esetet nem minősítették az illetékes hatóságok terrorcselekménynek.

 

Péntek délután lezárták a Capitolium épületét és a környező utcákat, miután valaki egy autóval belehajtott az épület előtti barikádba.

Az első információk arról szóltak, hogy két rendőr és a gyanúsított is megsérült és kórházba szállították őket.

A CNN később arról írt, hogy miután a sofőr belehajtott a barikádba, egy késsel szállt ki az autóból. Ezt követően a rendőrök felszólították, hogy álljon meg, de ő nem engedelmeskedett, és meg is szúrta a rendőröket, ezért rálőttek. Az elkövetőt eszméletlen állapotban szállítottak kórházba, ahol életét vesztette.

Az egyik rendőr szintén meghalt a támadásban, társát kórházban ápolják.

A washingtoni rendőrfőnök szerint egyelőre semmi nem utal arra, hogy terrrotámadás történt, de azt egyelőre nem tudni, hogy a támadónak mi volt az indítéka. A Capitoliumot a lövöldözés után lezárták, és mindenkinek megtiltották, hogy elhagyja az épületet.

Nancy Pelosi, az Egyesült Államok képviselőházának elnöke a rendőrre emlékezve elrendelte a Capitolium zászlóinak félárbócra eresztését.

(Horváth )