hirdetés

Amerikában is feledékenyek a politikusok. Sőt milliárdokra sem nagyon emlékeznek. Ismerős? Vagyonának döntő többségét nem vallotta be Wilbur Ross, a Trump kormány kereskedelmi minisztere. Miért nem lepődünk már ezen.

wilbur rossAmikor a Forbes rákérdezett a vagyonnyilatkozatban szereplő számokra, egészen más adatokat kaptak válaszul, mint a 2016-os választások előtti hónapokban, amikor az Egyesült Államok 400 leggazdagabb emberéről szóló listát állították össze.

Mint kiderült, Ross a választások és a kinevezése közötti három hónapban több mint 2 milliárd dollárt helyezett át olyan pénzalapokba, amiknek kedvezményezettjei a családtagjai.

 Ross éppen ezzel védekezett, miszerint a kétmilliárd dollárból már nem húz hasznot, ezért nem vallott az összegről, csakhogy a Forbes megjegyzi, hogy a vagyonnyilatkozatban minden olyan pénzösszeget fel kell tüntetni, ami a nyilatkozatot megelőző naptári évben bevételt termelt.

Ráadásul ha a kétmilliárdos összeget egyszerre helyezte át egy alapba, akkor ajándékozási illetéket is kellett volna fizetnie, csaknem 800 millió dollárt