hirdetés

Az oroszok után most az amerikaiak is egy kiképzett rendőrkutya ajándékozásával fejezik ki szolidaritásukat a párizsi hatóságnak, akik a novemberi terrorelhárító akció során vesztették el Dieselt, a több emberéletet megmentő belga juhászt.

kölyök rendőrkutya

 

A houstoni rendőrség kutyakiképzője (K9s4COPs) kedden adta át a Liberté névre keresztelt malinois-t a washingtoni francia nagykövetségnek. Egy kiképzett rendőrkutya értéke az USA-ban 4,5 millió forint. A Harris megyei seriffhelyettes, Ted Dahlin kezdeményezte a két ország közötti adományozást, ő 2010-ben vesztette el egy bevetés során kutyáját, leghűségesebb társát, azóta nem talált hozzá fogható négylábú partnert.

A képzett texasi rendőrkutyát a hétéves, Diesel nevű belga juhász utódjának szánták. Dieselt terroristák lőtték le a Saint-Denis párizsi elővárosban november 18-án végrehajtott terrorellenes akcióban, amelynek célpontja a 130 emberéletet követelő párizsi támadások feltételezett fő szervezője volt.

A hónap elején Oroszország egy kölyök német juhászkutyát ajándékozott a moszkvai francia nagykövetnek, hogy a szimbolikus lépéssel fejezze ki tiszteletét és szolidaritását Diesel iránt. A kutya egy orosz tündérmesében szereplő lovag után a Dobrinya nevet kapta, amely az erőt, a jóságot, a bátorságot és a feltétlen hűséget fejezi ki.

A francia rendőrség a Twitteren jelentette be novemberben a Raid elit kommandó hétéves belga juhászának halálát.