hirdetés

Az Esti Újság kiküldött tudósítója Horváth Szabolcs Floridából jelentette, hogy a Trump kormány azonnali hatállyal minden vám és adó alól menetsítette a koronavírus járvány megfékezéséhez szükséges eszközök behozatalát. Emellett sajnos Amerika negatív csúcsot döntött a halottak számában.

 

Sajnos Amerika negatív csúcsot döntött a koronavírus áldozatainak a számában. 1169 halálos áldozatot követelt csütörtökön a koronavírus-járvány az Amerikai Egyesült Államokban a Johns Hopkins University adatai szerint. Ami némiképp jó hír, hogy a Trump kormány a rossz hírek mellett bejelentette, hogy minden egészségügyi védőfelszerelés, lélegeztetőgép adóját és vámját eltörölte. Ezzel is próbálják a szállítmányok beérkezését gyorsítani és a plusz költségektől mentesíteni az importőröket. A védőfelszerelések tekintetében a kínai államtól kapott információink szerint már gyártják az 5 millió darab FFp2-es maszkokat az USA-nak. Ez szintén jó hír. A rossz az, hogy más országokat kiszolgálni emiatt nem tudnák már. -közölte tudósítónk, Horvát Szabolcs, Amerikából.

Mint ismert a járvány tavaly év végén tört ki Kínában, azóta egyetlen országban sem haltak meg egy nap alatt ilyen sokan a betegségben.

Amerikában mostanáig közel hatezren veszítették életüket és 244 ezer esetben azonosították a vírust.

A legsúlyosabban érintett város New York, ahol több mint 1500-an haltak már meg.