hirdetés

A brutális családi drámának egy vendég vetett véget a szerbiai Martonoson, aki agyon lőtte az ámokfutó és vadászpuskával gyilkoló örömapát. Az megtébolyodott após hat embert végzett ki. A vérengző após a saját menyét azaz a magyar menyasszonyt, annak szüleit, és a saját feleségét is kivégezte.

szerb gyilkosság

A szerb belügyminisztérium vasárnapi közlemény szerint a férfi egy vadászpuskából több lövést adott le a 25-74 éves áldozatokra. A belügyi tárca szerint feltételezhetően “megromlott családi viszonyok” állhatnak a tragédia hátterében. Állítólag a megtébolyodott vérengző apósnak nem tetszett, hogy a fia egy magyar lányt vesz el. ez robbantotta ki a családi  viszályt és tragédiát.

A vőlegény apja – a Blic című napilap értesülése szerint – Martonoson meggyilkolta a 25 éves menyasszonyt és annak szüleit, valamint volt feleségét. Fia nem tartózkodott a helyszínen a gyilkosság időpontjában. Egykori felesége szüleivel is végzett kora reggel a Martonostól 30 kilométerre fekvő Oromon, mielőtt menye családjához indult.

martonos-police

A korábbi hírek szerint a férfi a hatszoros gyilkosság után önmagával is végzett, a Blic legfrissebb információi szerint azonban egy franciaországi vendég lőtte le az örömapát, miután az megsebesítette a feleségét. A nőt kórházba szállították, a francia férfit pedig a rendőrség hallgatja ki.

Az örömapa állítólag ellenezte fia esküvőjét, mert “nem tetszett neki a menyasszony”, a szombati lakodalomban sokat ivott, s vasárnap, a lakodalom után kezdett lövöldözni.

Szerbiában a legutóbb 2013 tavaszán történt hasonló eset, amikor tizenhárom ember életét oltotta ki egy hatvanéves férfi a Belgrádtól délre fekvő Mladenovac közelében, Velika Ivancán. A férfi lőfegyverből nyitott tüzet a szomszédaira, megölt hat férfit és hat nőt, illetve egy gyereket, majd megpróbálta megölni saját feleségét, és végezni akart önmagával.