hirdetés

Kiakadt a szerb miniszter, attól, hogy a magyar rendőrök a szerb oldalra is vízágyuztak. A migránsokkal is foglalkozó politikus Aleksandar Vulin szerint ez felháborító és tiltakozik az eset miatt. Közben pedig az szerb állami tévé munkatársait verték péppé a magyar rohamrendőrök állításuk szerint.  Szóval ez a horgosi migráns balhé nem tett jót a szerb barátainknak és szomszédainknak. Azaz lesz ebből még botrány nem is kicsi.

röszke vízágyú-kisalfold

Aleksandar Vulin miniszter a „leghatározottabban” tiltakozott amiatt, hogy a magyar rendőrség vízágyút vetett be a határon.  A szerb szociális miniszter Horgoson, élőben nyilatkozott a szerb állami televíziónak, és kijelentette, hogy Magyarországnak ehhez nincs joga. A vízágyú  átért a határvonalon, ilyet egy államnak sincs joga tennie, ezért a leghatározottabban tiltakozom ellene – mondta a migrációs ügyek kezelésével megbízott politikus, aki tájékozódni ment Horgosra, és segélyt is vitt magával.

A szerb migránsügyi miniszter szerint a migránsok csalódottsága érthető, miután Magyarország lezárta a határt. Persze más bánat is érta a szerb szomszédainkat, mert az RTS –szerb állami tévé stábját elvverték a magyar rendőrök a horgosi balhéban, a kamerát ripityára törték és a stáb tagjait kórházba is vitték súlyos sérülésekkel.  A magyar rendőrök gumibotokkal megverték az RTS horgosi határátkelőnél forgató stábját és összetörték a felszerelésüket, hiába mondták, hogy az állami tévé munkatársai – írja az RTS portálja. Az RTS portálja azt írja fél hat körül, a menekültek zavargása közben történt az eset. A magyar rendőrség hagyta, hogy a menekültek megközelítsék a határt, majd gumibotokkal verte vissza a tömeget. Az ellentámadás során ütötték meg az állami tévé stábját is, amely az eseményeket tudósította a helyszínről. A portál szerint a magyar rendőrök az operatőrt a falhoz lökték és a fejét, illetve a hátát ütötték, majd összetörték a kameráját. Ugyanígy járt a hangmérnök is. Velük volt a stáb riporternője, neki a keze sérült meg. Az RTS munkatársai szerint a magyar rendőrök szándékosan verték őket és törték össze a felszerelésüket, és akkor sem álltak le, amikor már figyelmeztették őket, hogy a szerb állami tévé munkatársai. A stáb azt állítja, miközben a rendőrök verték őket, egy magyar operatőr szidta és sértegette őket. A mentők elsősegélyben részesítették őket, majd Szabadkára szállították, hogy ellássák a sérüléseiket.