hirdetés

Hillary Clintont látná legszívesebben elnökként az AFL-CIO, amely 56 tagszervezetével és csaknem tizenhárom milliós tagságával az Egyesült Államok legnagyobb s egyben legbefolyásosabb szakszervezeti szövetsége, s amely csütörtökön közleményben jelentette be erről szóló állásfoglalását.

 hillary clintonRichard Trumka, a szövetség elnöke a közleményben tapasztalt és kipróbált vezetőnek írja le Hillary Clintont, aki osztja a szakszervezeti szövetség értékrendjét.

A kampányban végig erőteljesen hirdette, hogy mennyire elkötelezett a dolgozó emberek gondjai iránt – fogalmazott a szakszervezeti vezető. Majd hozzátette, hogy a dolgozó emberek eddig is aktívan kivették részüket a választási folyamatból, és most az a szándékuk, hogy megválasszák elnöknek Hillary Clintont.

A demokraták várható elnökjelöltje örömmel nyugtázta a szakszervezeti szövetség döntését, s nyilatkozatában hangsúlyozta: ha őt választják elnöknek, akkor a dolgozóknak mindig lesz helyük a tárgyalóasztalnál a Fehér Házban.

Elnökként, az AFL-CIO-val vállvetve, büszkén küzdök majd azon jogokért és értékekért, amelyek segítettek felépíteni az erős amerikai középosztályt – fogalmazott Hillary Clinton.

A szakszervezeti szövetség vezetője egyúttal bejelentette, hogy hivatalosan is  megkezdik a kampányt Hillary Clinton mellett. Trumka figyelmeztetett arra is, hogy Donald Trumpnak, a republikánusok várható elnökjelöltjének megválasztása ijesztő következményekkel járna a munkások közösségére.