hirdetés

Fegyveres szakadárok akciójáról van szó, a város fölötti légteret senki sem ellenőrzi – jelentették ukrán médiaforrások.

A légi kikötőt védő katonák elhagyták a repülőtér épületét, és a leszállópálya melletti erdős övezetbe vonultak vissza. A szakadár fegyveresek a reptér épületének tetején foglaltak el tüzelőállásokat. A tetőn egy automata gránátvetőt és több mesterlövészt láttak szemtanúk. A biztonsági erők 6-8 helikoptere és két vadászgépe köröz a repülőtér fölött, lövések hangjáról számoltak be a helyszíni tudósításokban. Egyes hírek szerint a szakadárok lelőttek egy katonai helikoptert.

Az ukrán légierő légicsapásokat mért hétfőn a donyecki nemzetközi repülőteret megszálló fegyveres szakadárokra, majd deszantosok érkeztek oda, hogy megtisztítsák tőlük a légikikötőt – jelentette az ukrán média.

Az UNIAN hírügynökség jelentése szerint először két Szu-25-ös vadászgép figyelmeztető lövéseket adott le a “terroristák” irányában, majd miután ők viszonozták a tüzet, két MiG-29-es vadászgép, illetve négy Mi-24-es katonai helikopter is bekapcsolódott a harcokba. A helikopterek deszantosokat szállítottak a helyszínre. Az ukrán katonák közül senki sem esett el.

MTI