hirdetés

Közel 20 ezer embert olthattak be egy német orvos és milliomos saját fejlesztésű, illegális, koronavírus elleni vakcinájával. A német rendőrség Lübeckben két orvosra le is csapott, akik épp oltották az embereket. A volt katonai orvos ellen már 1 éve vizsgálódnak de még nem gyanúsították meg a hatóságok.

 

Az orvosok a Winfried Stöcker által kifejlesztett, klinikai tesztelésen át nem esett, engedéllyel nem rendelkező oltóanyagot adták be 107 embernek. Amikor a rendőrség megjelent a helyszínen, a sorban még közel hatszázan várakoztak.

A 74 éves Winfried Stöcker professzor laboratóriumi szakorvos, korábban a német hadsereg orvosa volt, jelenleg ismert milliomos vállalkozó. Ő vásárolta meg korábban a lübecki repülőteret, ahol az oltási akciót is megszervezték.

A professzor a Bildnek azt mondta: az orvosoknak jogában áll olyan készítményt előállítani, amelyről azt hiszik, segít az embereken.

Mi a pácienseinknek tartozunk felelősséggel, nem az államnak.

Mint kiderült, eddig már legalább 20 ezer ember kapta meg Németország szerte az illegális oltóanyagot. Az orvos állítása szerint közülük kétezret megfigyelés alatt tartanak, de semmilyen mellékhatás nem jelentkezett. Tíz embernél állapították meg, hogy az oltás ellenére megfertőződtek a koronavírussal.

A német államügyészség már egy éve folytat nyomozás Winfried Stöcker ellen embereken végzett illegális kísérletek gyanújával.

( Horváth Sz.)