hirdetés

Igor Matovic, szlovák miniszterelnök csütörtökön nyilvánosan bocsánatot kért, amiért korábban azon viccelődött, hogy az orosz Szputnyik V vakcináért cserébe odaadja Oroszországnak Kárpátalját. Nos a poént sokan nem értették, mi sem. Így bocsánatot kért Matovic.

 

Matovic poénkodós kijelentése után Ukrajna érthető módon hivatalos bocsánatkérést követelt, amit meg is kapott. Persze értjük a szlovák miniszterelnök viccét csak szar volt. Másrészt ezen kijelentés nemcsak az ukránokat de bizony minket magyarokat is rosszul érintett. Érdekes a magyar Külügyminisztérim mintha elsikkadt vol a ezen Matovic poén felett, így nem volt nagykövet bekéretés és jegyzék átadása sem. Fura ez picit nekünk.

Amúgy  nem várjuk el a szlovák politikustól, hogy a viccei viccesek legyenek, mert ehhez azért IQ is kell.

Minden egyes ukrántól szeretnék bocsánatot kérni az illetlen reakcióm miatt, amely alááshatja az oroszokkal szembeni függetlenségi törekvéseiket – mondta a szlovák kormányfő.

Ukrajna külügyminisztere azt nyilatkozta, hogy ha a szlovák miniszterelnök nem kér bocsánatot, akkor további lépéseket következnek – írja a Reuters. Soha senkinek nem lesz joga Ukrajnát sértegetni, egyetlen szóval vagy utalással sem, ami megkérdőjelezheti Ukrajna területi integritását vagy azt demonstrálja, hogy Ukrajna sorsáról Ukrajnán kívül dönthet bárki. Ezek alapján, minden szlovák kollégával való barátságért mondom el, hogy az ilyen esetekre a válaszunk nemcsak kemény lesz, hanem rendkívül kemény – fogalmazott Dmitro Kuleba.

(turi)