hirdetés

Hülye jogi tanácsot kapott a NAV elnöke. Az amerikai ügyvivő ugyanis nem perelhető, akárcsak egy országgyűlési képviselő se, hisz van mentelmi joguk . Így Vida Ildikó feketén fehéren bebizonyította, hogy sajnos egy normális jogász sincs körülötte és így alapjaiban kérdőjeleződik meg minden körülötte, hogy alkalmas-e valóban a posztjára. 

zamecsnik

Orbán Viktort a jó szándék vezette, amikor ötletet adott Vida Ildikónak azzal kapcsolatban, hogy perelje be Andre Goodfriendet, csak ez több szempontból is bajos . A külképviseletek ügyvivői, akárcsak az attaséi vagy nagykövetei diplomáciai mentességet élveznek. Akárcsak az Országgyűlés képviselői.

 

Az amerikai ügyvivőt diplomáciai mentesség illeti meg, semmilyen eljárás nem indítható ellene, ezt tartalmazza a bécsi szerződés, valamint a magánjogi nemzetközi egyezmény. Ráadásul ha büntetőügyről lenne szó, akkor ebben az esetben rágalmazásról lehetne beszélni, de Goodfriend nem tett semmilyen ténybeli kijelentést Vida Ildikó személyével kapcsolatban, azaz ennek még a gyanúja sem áll fenn – mondta Dr. Zamecsnik Péter, ügyvéd.