hirdetés

Megint ránk szólt Németország. Úgy tűnik nem csitulnak a kedélyek Magyarország körül a migráns-ügy kérdésében. Ezúttal Angela Merkel jobb keze Sigmar Gabriel alkancellár pirított ránk. Fő mentorunk szerint a menekültekkel jobban kellene bánni.

sigmar-merkel

Sigmar Gabriel német alkancellár felszólította Magyarországot, hogy javítson menekültügyi rendszerének körülményein. Kijelentette: veszélybe kerülhet a schengeni belső határok nyitottsága, ha az uniós partnerek nem veszik ki a részüket az európai menekültválság kezeléséből.

Az Angela Merkel vezette konzervatívokkal koalícióban kormányzó szociáldemokraták elnöke kijelentette: megérti, hogy a menekültek el akarnak menni Magyarországról, Németország és az EU is joggal követeli a menekültügyi szabályok betartását és a körülmények javítását, másképp a menekültek csak egyik nyomorúságból a másikba kerülnek.

A menekültválság terheinek megosztása nélkül az uniós finanszírozási, támogatási rendszer sem működhet tovább változatlanul – jelentette ki Sigmar Gabriel.

Az Esti Újság közben több menekülttel való beszélgetés során azt hallotta egymástól teljesen függetlenül, hogy bizony pénzt kaptak azért, hogy Európába jöjjenek. A szír menekültek akikkel beszéltünk és amit tanukkal is tudunk bizonyítani nem titkolták, hogy fejenként 4-5 ezer dollárt kaptak, magukat amerikai katonának kiadó személyektől, akik olyan ruhában voltak mint az amerikai katonák szoktak lenni. Hogy ezen finanszírozók valóban az amerikai katonaság tagjai nem tudhatjuk biztosan de az tény, hogy valakik ezt a látszatot akarják kelteni Szíriában.

Egyébként egyelőre teljesen érthetetlen és egyben megmagyarázhatatlan, hogy mi a jó abban az amerikai katonáknak ( ha tényleg azok voltak-a szerk ) , ha a civilek eljönnek Szíriából ? Nem kell harcolniuk és haza mehetnek ?Ráadásul Szíriában nincs is amerikai katonai egység információink szerint.