hirdetés

Hugo Ruben Castellanost, a Miss World szépségverseny mexikói fő szervezőjét egy egykori szépségkirálynővel és barátjával együtt rabolták el. Néhány órával később egy terepjáróban találták meg Castellanos lőtt sebekkel borított holttestét, a másik két túszt szabadon engedték a támadók.

Miss World Mexikó_ CastellanosA három személyt akkor támadták meg és hurcolták el, amikor egyik barátjuk házát készültek elhagyni az ország nyugati részén, Sinaloa szövetségi tagállamban fekvő Culiacán városában, ami mellesleg a hírhedt mexikói drogbáró, a Köpcös területe.

A halála előtti napon Castellanos még saját kezűleg helyezte a koronát Sinaloa állam új szépségkirálynőjének, Melissa Carolina Lizárragának a fejére.

A hatóságok nem találtak semmiféle kapcsolatot a férfi halála és a verseny között, habár Mexikóban a szépségversenyek régóta szorosan összekapcsolódnak az alvilággal.

Sinaloa állam Joaquín Guzmán, a ragadványnevén El Chapóként, vagyis a Köpcösként is emlegetett mexikói drogbáró fellegvárának számít, akit januárban fogtak el ismét a hatóságok, miután megszökött egy szigorúan őrzött börtönből. El Chapo 2007-ben egy helyi szépségverseny nyertesét, Emma Coronelt vette feleségül 2007-ben.

A hivatalos adatok szerint a mexikói kormány drogellenes katonai műveletének elindítása, vagyis 2006 óta több mint 166 ezer embert gyilkoltak meg és több mint 27 ezer ember tűnt el Mexikóban.