hirdetés

Megérkeztek az első menekültek Kanadába. A szíriai menekültek első nagy csoportja, 163 ember, egy katonai géppel érkezett Bejrútból, és Németország érintésével Torontóban landolt. A migránsokat Trudeau miniszterelnök fogadta személyesen a reptéren.

trudeau szír menekültekkel

Úgy tűnik, Kanadában nincs az a hiszti a menekültek miatt, mint nálunk, Európában, vagy épp Magyarországon. Bár tény, hogy az észak-amerikai országban eddig nem volt terrorcselekmény, de úgy tűnik, nem is lesz ezzel a hozzáállással. Az pedig mindenképp elgondolkodtató, hogy Kanada új vezetője személyesen fogadta a szír menekülteket.

Ez a nap mindannyiunk emlékezetében megmarad. Erőforrást jelentenek ezek a menekültek Kanada számára, az ország nyílt szívvel jövőt kínál nekik és gyermekeiknek – mondta Justin Trudeau miniszterelnök.

Az újonnan megválasztott kanadai kormány ragaszkodik ahhoz a tervéhez, hogy február végéig 25 ezer szíriai menekültet telepít le az országban, noha a nyugati országokban nagy vita folyik arról, hogy hogyan kezeljék a menekültválságot.

Egy biztos, a kanadai újdonsült miniszterelnök emberségből jelesre vizsgázott.

(Fotó: CBC)