hirdetés

Vébét rendezünk mert lemondták. Miután Guadalajara visszalépett, Magyarország rendezi meg a 2017-es vizes világbajnokságot. Állítólag a  nagyok főként Gyárfás Tamás ezt mondja, ez lesz a belépő a magyar olimpia elnyerésére. Nos bízakodunk. 

usovb

A mexikói Guadalajara nemrég visszalépett a 2017-es vizes világbajnokság rendezésétől. Az egész világbajnokság 100 millió dollárba került volna, de az állami költségvetés nem biztosította ehhez a fedezetet, így pedig a szervezők jobbnak látták a visszalépést.

Orbán Viktor miniszterelnök és Cornel Marculescu, a FINA ügyvezető igazgatója mai sajtótájékoztatójukon bejelentették: Magyarország vállalja, hogy beugrik, azaz megrendezi a világbajnokságot.

Ezzel Magyarország történetének legnagyobb nemzetközi rendezvényére kerül sor 2017-ben – közölte Orbán. Budapest már korábban elnyerte a 2021-es vizes vb rendezési jogát – így egymás után két (a 2019-es junior vb-vel együtt három) vizes világbajnokságot rendez Magyarország.

Az egész magyar úszósport fejlesztés alatt áll, több tízmilliárd forintot költ el a kormány a következő években az úszósportra a világbajnokságtól függetlenül is. Rendbeteszik az egész Margitszigetet, a Dagálynál lesz a fő helyszín, ezért a Dagályt is felújítják és megfelelő összeköttetést biztosítanak a Margitszigettel.