hirdetés

Visszautasítja Magyarország az Emberi Jogi Szervezetek Nemzetközi Szövetségének, a FIDH-nek az alaptalan, politikai motivációjú rágalmait – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke. Mint ismeretes, a FIDH közleménye szerint az a jogállamiság és az emberi jogok folyamatosan sérülnek, amióta a Fidesz-kormány hatalomra került.

stumpf alkotmánybíróMenczer Tamás közleményében a FIDH közzétett jelentésére reagált, amely szerint a jogállamiság és az emberi jogok alapelveit folyamatosan támadják Magyarországon, amióta Orbán Viktor 2010-ben átvette a hatalmat, ezért az Európai Unió határozott reakciójára van szükség. A 84 oldalas dokumentumban figyelmeztettek: a magyar kormány aláássa a demokratikus fékek és ellensúlyok rendszerét azzal, hogy fokozta ellenőrzését a média felett, korlátozta az információszabadságot és hatástalanította az Alkotmánybíróságot.

A FIDH kitért arra is, hogy a migránsokat és menedékkérőket megillető jogok megsértése, illetve a kormányzat által 2015 óta folytatott migránsellenes információs kampány tanúsítja Magyarország ellenszegülését a nemzetközi és az európai jogban foglalt kötelezettségeinek.

A KKM sajtófőnökem Menczer Tamás hangsúlyozta: Orbán Viktort a magyarok demokratikus választásokon egymás után kétszer választották meg Magyarország miniszterelnökének, a magyar emberek döntését mindenkinek tiszteletben kell tartania. Az Orbán-kormány az elmúlt hat évben Magyarországot ismét növekvő pályára állította, a költségvetési hiány alacsony, az államadósság csökken, a munkanélküliek száma megfeleződött, a bérek emelkednek, az infláció alacsony, az export rekordokat dönt, Magyarország erősödik.

Magyarország a magyar és a nemzetközi jogszabályoknak megfelelően megvédi a saját határát – amely egyben a schengeni zóna külső határa is – az ellenőrizetlen, kontrollálatlan illegális bevándorlással szemben – írta, hozzátéve, hogy a tömeges illegális bevándorlás növeli a terrorveszélyt és a bűnözést, és veszélyezteti az ország kultúráját. Kitért arra is, hogy 3,3 millió magyar a lehető legdemokratikusabb módon, népszavazás során mondott nemet az illegális bevándorlásra.

A magyar kormány a magyarok biztonságát, érdekeit és jogait védi, akkor is, ha ez egyes magukat jogvédőnek nevező nemzetközi szervezeteknek nem tetszik – olvasható a kommünikében. Végezetül Menczer Tamás megemlítette: az, hogy a FIDH kezdeményezné Magyarország uniós szavazati jogának felfüggesztését, jól mutatja a szervezet által megfogalmazott kritikák komolytalanságát.