hirdetés

Csökken valamivel a fertőzöttek száma Franciaországban. Valamivel így is több mint 5 ezer új koronavírusos esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában de elötte ez a szám hétezer ezer felette volt.

 

Az elmúlt héten robbanásszerűen megemelkedett napi új esetszám szombatra valamelyest csökkent, de továbbra is intenzív a vírus terjedése. A szerdai 5429, a csütörtöki 6111 és a pénteki 7379 után szombaton 5453 koronavírus-teszt bizonyult pozitívnak.

A pozitív tesztek aránya tovább növekedett, és elérte szombatra a 4 százalékot. A hét elején 3,6, júliusban még csak 1,1 százalék volt ez az arány.

A Covid-19 fertőzésben az elmúlt 24 órában hatan vesztették életüket, ezzel 30 602-re emelkedett az elhunytak száma, a kórházban ápoltak száma országosan viszont öttel csökkent.

Ugyanakkor Párizsban és a dél-franciaországi Marseille-ben nőtt a kórházi ápolásra szorulók száma. Lélegeztetőgépre jelenleg négyszáz betegnek van szüksége, ez 13-mal több, mint pénteken.

Az egészségügyi hatóságok az elmúlt 24 órában 23 új járványgócot is feltártak.

A koronavírus-járvány terjedése az egészségügyi hatóságok szerint a 100-ból 53 megyében emelkedett valamelyest, de továbbra is 21 megye számít vörös zónának, ami azt jelenti, hogy ezeken a helyeken 100 ezer lakosra több mint ötven fertőzött jut (Marseille-ben 177, Párizsban 100), és a prefektúrák ezért elrendelhetnek bármikor bármilyen korlátozó intézkedéseket.

( Németh )