hirdetés

Bécsben is fontos az emberek egészsége. Így minden bécsi hetente négy ingyenes gargalizálós PCR-tesztre jogosult mostantól a csodás nevű Mindenki gargalizál nevű programban. Ehhez a koronavírusteszthez ki sem kell lépni otthonról. Bízunk benne a magyarok is fontosak lesznek a magyar politikának és az út mellett hagyott embereket felveszik majd, nem hagynak ott.

 

Michael Ludwig, Bécs polgármestere pénteki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a főváros és a Bécsi Gazdasági Kamara tovább bővíti „Mindenki gargalizál” nevű programját. Mostantól minden bécsi heti négy darab ingyenes gargalizálós PCR-tesztre jogosult, amit otthon lehet elvégezni, olvasható az osztrák főváros közleményében.

A város azt szeretné, ha a közeljövőben az iskolásokon végzett, orrból vett mintán alapuló gyorstesztet is erre a fajtára cserélnék le.

Az otthoni mintavétel nagy előnye, hogy bárki el tudja végezni egyedül, nincs szükség szakemberre. Csupán okostelefon, vagy számítógép szükséges, hogy az online azonosítás után a mintavételt rögzíteni lehessen. A mintákat azután a több mint 650 bécsi REWE üzlet bármelyikében le lehet adni, ahonnan a posta szállítja a Lifebrain Covid-laborba. Az eredmény 24 órán belül megérkezik. A rengeteg eredmény kiértékeléséhez a Lifebrain növelte kapacitásait és immár napi 200 ezer mintát tudnak ellenőrizni. Ez heti 1,4 millió mintát jelent, de ez a szám a későbbiekben akár a heti 2 milliót is elérheti.

(cst)