hirdetés

A profi segélyszervezetek szerint nincs szüksége a menekülteknek a segítségre. Az érkezők 80-90 százaléka 18-35 év közötti, pénzzel és kommunikációs eszközökkel felszerelt fiatal – mondta a Baptista Szeretetszolgálat elnöke a Magyar Hírlapnak. Mi nem gondoltuk volna, hogy így van, s nem is ezt látjuk nap mint nap, de lehet tévedtünk.

szenczy baptista

Szenczy Sándor baptista lelkész szerint a professzionális segélyszervezetek óvatosak, mivel nem szükséghelyzettel állnak szemben, hozzátette ugyanakkor, hogy természetesen segítenek a nehéz helyzetben lévőkön, elsősorban a gyerekeken, a nőkön, az idős embereken, ha szükséges.

Legutóbbi, kiskunhalasi látogatásának tapasztalatai alapján úgy nyilatkozott, hogy a hatóságok képesek kezelni a kialakult helyzetet. Kevés kiegészítő segítségre van csak szükségük, ezért feleslegesnek látják “pesztrálni” az eddig legalább három-öt országon keresztül Magyarországra érkezőket.

Elmondta: az “igazi” menekültek közül száztízet látnak el naponta, a szeretetszolgálat több évtizede együttműködik a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatallal ilyen ügyekben.

Nos Szenczy úr nyilatkozata erős és picit félreérthető úgy véljük. Az elmúlt hetek példái és civil akciói igenis azt mutatják, hogy a menekülteknek igenis szüksége van a segítségre. Egy kis étel, ital, pár jó szó és legfőképp a saját nyelvükön tájékoztatás igenis szükséges nekik. Bízunk benne ezt Szenczy úr is így látja, aki reméljük nem felejtette el, hogy anno a drogosok megsegítése és a tűcsere program kapcsán sokat küzdött bizony a hatóságok zaklatásával, s azzal, hogy a különféle hivatalos szervek a drogosokat ne bűnözőknek nézzék. Szenczy úr sokat küzdött baptista lelkészként, azért, hogy elfogadják őket, amelyben Szenczy úr is kapott sok sok segítséget, például a média képviselőitől legfőképp.