hirdetés

Az orosz hadsereg egyre nagyobb nyomás alá helyezi az ukrán fővárost. A rakéta támadások már rendszeresek. Kijev polgármestere 35 órás kijárási tilalmat rendelt el este 8 órától.

 

Kijev egyre nehezebb helyzetben van.A rakétatámadások már rendszeresek, a harcok külvárosokban már háztól házig tartanak. Az orosz nyomás egyre nagyobb és lassan az ukrán katonák muníciót is kifogynak.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester azt mondta, hogy “a főváros Ukrajna szíve, és meg fogjuk védeni. Kijevet, amely jelenleg Európa szabadságának és biztonságának szimbóluma és előretolt támaszpontja, nem fogjuk feladni”.-mondta az ex-világbajnok bokszolóból lett politikus.

Az egyre sűrűbb orosz támadások miatt azonban a polgármester a lakosok védelme érdekében este 8 órától 35 órás kijárási tilalmat rendelt el.

Kijevet megkímélték a legsúlyosabb harcoktól azóta, hogy Oroszország február 24-én megszállta Ukrajnát, de az orosz hadsereg lassan közeledik a városhoz, és a lövések is fokozódnak.

Két nagy erejű robbanás is történt a város központjában nem sokkal kedd hajnal előtt, az oroszok ugyanis már mindent lőnek, amit csak lehet.

( Horváth Sz.)