hirdetés

Az oroszok továbbra is pusztítanak mindent a siker érdekében.Oroszország 315 rakébátlőtt ki az este. Hat ember meghalt, nyolcan pedig megsebesültek a Lviv elleni hétfő hajnali orosz rakétatámadásban – közölte Makszim Kozickij kormányzó.

 

„Különleges katonai műveletnek” nevezett nyílt háborút indított Vlagyimir Putyin Ukrajna ellen. A harcok hetek óta tartanak, az orosz erők több ezer civilt öltek meg és közel 200 gyermeket is megöltek. A neheze pedig most jön még csak. Kelet Ukrajna utolsó nagy csatájára készül, hogy megóvja területeit az oroszoktól. Mariupol nagy bajban van de más nagyvárosok is a kikötőváros sorsára juthatnak mint például Zaporozsje.

A nyugat-ukrajnai város lakóit felszólították, hogy keressenek menedéket az óvóhelyeketn A The Guardian beszámolója szerint a rakéták közül három a vasúti sínek közelében lévő ukrán katonai célpontokat talált el, míg a negyedik egy autószervízben csapódott be. A rakéták valószínűleg Iszkanderek voltak. Lvivben legutóbb március végén csapódtak be orosz rakéták.

Orosz közlések szerint a hadsereg az éjszakai órákban összesen 315 célpont ellen indított támadást Ukrajnában, és egyebek mellett négy lőszer- illetve fegyverraktárat semmisített meg.

( Nagy Attila )