hirdetés

Hiába támadta mindenki a migránsok befogadása végett. Hiába bírálta még Magyarország is élesen, bizony idén is Angela Merkel lett, ha tetszik ez sokaknak, ha nem, a világ legbefolyásosabb nője a Forbes című amerikai gazdasági magazin szerint. A német politikus pedig tudhat valamit, hisz már a hatodik egymást követő évben sorolta első helyre a német kancellárt.

merkel forbes

Merkelt ezúttal is Hillary Clinton, az egykori amerikai külügyminiszter, a demokraták várható elnökjelöltje követi a rangsorban. A harmadik helyen Janet Yellen, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöke, míg a negyedik helyen Bill Gatesnek, a Microsoft társalapítójának emberbaráti tevékenységéről ismert felesége, Melinda Gates üzletasszony végzett.

Azóta, hogy Merkel 2006-ban először felkerült a Forbes listájára, mindössze egyszer, 2010-ben fordult elő, hogy a tekintélyes pénzügyi magazin nem őt választotta a világ legbefolyásosabb nőjének. A gazdasági lap indoklása szerint a német kancellár megbirkózott az Európai Unió előtt álló létfontosságú kihívásokkal, Németországot pedig kivezette a recesszióból. Merkel talán legbátrabb tette azonban, hogy befogadott több mint egymillió, muzulmán országokból érkező menekültet – írta a Forbes.

Az amerikai magazinnak a világ legbefolyásosabb embereit felsoroló listáján tavaly a második helyen szerepelt a német kancellár.

(Fotó: Forbes)