hirdetés

Egy 60 éves nő akarja bebizonyítani, hogy ő a híres szürrealista festő eltitkolt lánya. A madridi bíróság ma döntött az ügyben: elvégzik az apasági tesztet, amihez egyelőre csak Salvador Dalí (1904–1989) halotti maszkjáról vesznek DNS-mintát. 

salvador-dali_pilar_abelA Dalíról készült gipsz öntött maszkban lehetnek hajszálak és bőrmaradványok, így a bíró szerint ez elegendő lesz a mintavételhez. Ha a vizsgálat mégsem lesz eredményes, lehetséges, hogy az exhumált testből fognak DNS-t venni.

A keresetet a 60 éves Pilar Abel nyújtotta be, aki azt állítja magáról, hogy a világhírű szürrealista festő titkos kapcsolatból született lánya. Egy tanút is talált, aki a bíróság előtt igazolja, hogy a nő édesanyja szerelmi viszonyt folytatott Dalíval.

Elmondásuk szerint a pár akkor ismerkedett meg, amikor az asszony az ötvenes évek közepén háztartási alkalmazottként dolgozott Cadaquésben a festő barátainál.

Pilar Abel azt szeretné elérni, hogy a bíróság mondja ki: ő Salvador Dalí lánya. Ha ez bebizonyosodik jelentős értékű örökségre tarthat igényt.

(Fotó: Artnet)