hirdetés

Több mint 1200 kilogrammnyi kokaint találtak a walesi tengerparton a gyanútlan sétálók. A megtalált drog értéke meghaladja a 21 milliárd forintot és ez kisebb rekordnak számít Írországban. A rendőrök szerint még további kokainos táskák kerülhetnek elő a tengerből.

 

Az Ír-tenger partjainál, Aberystwyth közelében került elő a nagy mennyiségű kábítószer, amire járókelők találtak rá Walesben. A műanyag kannákhoz kötözött fekete zsákokban, melyek mindegyike kokaint tartalmazott összesen 1200 kilogrammnyi kábítószert tartalmazott. A sporttáskákból a rendőrök szerint még újabbak kerülhetnek elő így nem zárják ki, hogy még többet partra sodorjon a víz. A rendőrség a járókelőket arra kérték, ha ilyesmit látnak, ne nyúljanak hozzá, hanem értesítsék a rendőrséget.

A zsákokban talált anyag törvényszéki vizsgálata még tart, de úgy véljük, hogy az körülbelül 1200 kg kokain. Ennek a mennyiségnek a nagykereskedelmi értéke körülbelül 42 millió font lenne – áll a rendőrség közleményében.

Nyomozásunk folytatódik, és ismételten felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy ha bármi gyanúsat találnak a strandokon, ne nyúljanak a tartalmához, és azonnal értesítsék a rendőrséget – tették hozzá.

Nem ez az első eset, amelyben hatalmas kábítószermennyiséget sodor partra a víz az Egyesült Királyságban. Öt évvel ezelőtt az angol partoknál kerültek elő kannákhoz kötött sporttáskák, amelyek tartalma még ennél is nagyobb értékben, mintegy 25 milliárd forintért tartalmazott kábítószert.